Vakantiehuis huren in Griekenland

Wil je zeker zijn van zon op je vakantie? Dan is Griekenland een goede keuze als vakantiebestemming. Van april tot oktober kan je genieten van het heerlijke mediterrane klimaat op het vasteland of op de vele eilanden. In de zomer kan het er flink droog zijn en soms wel 40 graden worden. Er zijn verschillende manieren waarop jij vakantie kunt vieren in Griekenland. Je kunt een prachtig hotel boeken aan een mooi strand, je kunt gaan eilandhoppen en meerdere eilanden bezoeken, maar ook het huren van een vakantiehuis is een populaire optie. Steeds meer toeristen kiezen er voor om een vakantiehuis in Griekenland te huren. Heerlijk je eigen plekje op een prachtig eiland, wie wil dat nu niet?

Bekijk alle vakantiehuizen in Griekenland

Zelf een vakantiehuis huren

Er zijn verschillende manieren om van je vakantie op Griekenland te genieten. Een vakantiehuis bied je de mogelijkheid om met het hele gezin een fijne plaats te hebben waar je kunt ontspannen en geeft je een basis van waaruit je je dagelijkse uitstapjes kunt gaan plannen. Soms mag er zelfs een hond meegenomen worden. Er zijn verschillende aanbieders van vakantiehuizen in Griekenland. Je kunt het huis via een organisatie huren, maar ook particulier is er veel te huur. Via bekende aanbieders als AirBNB is het aanbod in Griekenland ook erg groot. Hier kun je ook recensies van andere huurders van het lezen. Wel zo handig!

De eilanden

Eindeloze witte zandstranden, kristalhelder water, hoge klifrotsen en veel groen. Zo kunnen bijna alle Griekse eilanden omschreven worden. Toch is ieder eiland weer zo uniek. Op Santorini maak je de mooiste foto’s van een zonsondergang met idyllische witte huisjes op de achtergrond. Op Zakynthos kan je op de foto met de Caretta-Caretta zeeschildpad. En op Kos kan je een bad nemen in een warmwaterbron. Er zijn veel eilanden die je de echte Griekenland ervaring kunnen geven. Op alle populaire eilanden zijn er vakantiehuizen te huren. Dus ook als jij een voorkeur voor een bepaald eiland hebt, hoeft dat geen probleem te zijn.

De Griekse geschiedenis

Iedereen heeft bij geschiedenis wel de Griekse oudheid voorbij zien komen. Gelukkig is er nog veel terug te vinden uit die tijd. Bijna elke plaats in Griekenland heeft nog wel restanten of hele gebouwen die te bewonderen zijn door toeristen. Op Kreta is het paleis van Knossós een must see voor de liefhebber van de Griekse geschiedenis. En op Rhodos is de Athene Lindia een ware trekpleister. Op verschillende eilanden in Griekenland zijn stukken uit de Griekse oudheid terug te zien. Dit is te herkennen aan prachtige gebouwen uit de oudheid en op veel plekken vind je een Akropolis. Ook typisch Griekse tradities zijn op veel plekken nog terug te zien in het land.

Athene, de bruisende hoofdstad

De hoofdstad Athene is bekend van de Akropolis en vele andere historische bezienswaardigheden, maar er valt nog veel meer te bewonderen in deze bruisende stad. Winkeltjes, terrasjes, leuke straatjes en restaurants. Ook in deze drukke stad is het mogelijk om een huis te huren en zelf de levendige stad te gaan ontdekken. De bekendste hotspot van Athene is de Akropolis, waar dagelijks veel mensen komen om dit indrukwekkende bouwwerk van dichtbij te bekijken. In Athene vind je ook het grootste vliegveld van het land. Echter hebben de verschillende populaire eilanden ook eigen vliegvelden, waardoor snel op je plaats van bestemming kunt aankomen.

Een droomvakantie

Kies je eigen soort vakantiewoning. Een appartement, een huis of zelfs een villa, en ga genieten van het gastvrije Griekenland. Bruin je aan de warme zon. Proef het heerlijke gegrilde eten en de zoete wijnen. Maak fantastische foto’s van ondergaande zonnen en pittoreske uitzichten. Het wordt een vakantie om nooit te vergeten! Wat voor soort vakantie je ook zoekt, grote kans dat Griekenland jou die vakantie kan bieden.

preloader