Eilandhoppen in Griekenland

Griekenland heeft te veel unieke eilanden om er maar eentje te kiezen als vakantiebestemming. Daarom is eilandhoppen dé perfecte manier om Griekenland beter te leren kennen. Je waant je bij ieder eiland weer in een ander land, zo lijkt het net of je meerdere vakanties in één keer beleeft. Bijna alle eilanden zijn met de boot te bereiken en sommige zelfs met het vliegtuig. Een leuke manier om te eilandhoppen is door met de ferry van het ene naar het andere eiland te gaan. De meeste eilanden liggen op zo’n één a twee uur varen van elkaar af, dus voordat je het weet ben je al op de volgende prachtige bestemming!

Strand en cultuur

Met maar liefst 6000 eilanden, waarvan er honderden bewoond zijn, is er keuze genoeg om een vakantiebestemming naar je zin te zoeken. Nog fijner is het om een aantal eilanden te kiezen zodat je zoveel mogelijk van het land kunt zien en proeven. Het Mediterrane klimaat en de prachtige witte stranden vormen samen met het azuurblauwe water voor een perfecte strandvakantie. Maar er is meer te zien. Aan cultuur geen gebrek. De eilanden barsten van de pareltjes uit de rijke Griekse geschiedenis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Summer Cheung (@summerbonnie) on

De Cycladen

de eilandengroep de Cycladen is een mooi voorbeeld voor een ideale vakantie om te eilandhoppen. Deze groep ligt in het midden van de Egeïsche Zee. Het staat bekend om de idyllische witte huisjes en de kerkjes met blauwe koepels. Santorini, Mykonos, Naxos en Paros. Ieder eiland heeft weer zijn eigen charme. Zo is bijvoorbeeld Santorini een eiland waar je prachtige dingen zult zien. Het ene dorpje is nog mooier dan het andere en je kunt hier oprecht genieten van een zonsondergang. Mykonos daarentegen is wat levendiger en bruisender. Met veel leuke hotspots is dat een eiland met veel activiteit, ook in de avond. Zoek je een combinatie van dit alles, dan zou een trip over de Cycladen een hele leuke optie zijn.

De Sporaden

De Sporaden liggen ook in de Egeïsche Zee en is een eilandengroep die bekend staat om zijn prachtige groene natuur. Skiathos is het meest bruisende eiland met veel barretjes en gezelligheid. Evia en Skopelos zijn een stuk rustiger, hier kan je in stilte van de natuur genieten. En dan heb je nog Alonissos, een wat kleiner eiland, hier kom je allerlei dieren tegen. Zelfs de zeldzame Monachus-Monachus zeehond valt er te spotten. Met deze trip ga je dus langs wat kleinere eilanden, die nog niet massaal gevonden worden door de toeristen. Dat maakt de eilanden echter niet minder mooi, het is namelijk prachtig hier en je kunt het echte vakantiegevoel hier krijgen.

Ionische en Argosaronische eilanden

Deze twee groepen zal je misschien niet snel verwachten voor een vakantie om te eilandhoppen. Maar toch zijn ze het. De Ionische eilanden liggen in de Ionische Zee en zijn op zich eilanden om een hele vakantie te vertoeven. Toch is het leuk om bijvoorbeeld Corfu, Lefkas, Kefalonia en Zakynthos te combineren voor één vakantie. De Argosaronische eilanden liggen in de Egeïsche zee, niet te ver van het vasteland en zijn hierdoor goed te combineren met een reis naar Athene.

preloader