Vakantie naar Griekenland

Vakantie vieren kun je op verschillende manieren doen. Iedereen vult een vakantie op een eigen manier in. Waar de ene persoon houdt van lekker luieren aan het strand en genieten van het lekkere weer, houdt een ander wellicht meer van een actieve vakantie voor avontuur en spanning. Daarnaast vinden sommige mensen het fijn om een all-inclusive reis te boeken waarbij alles is inbegrepen, maar zijn er ook vakantiegangers die er voor kiezen om een vakantiehuis te huren en verder alles zelf te regelen. Het fijne aan Griekenland is dat het land zo divers is, dat het jou altijd de vakantie kan bieden waar jij naar op zoek bent. Alle eilanden van Griekenland hebben eigen kenmerken, waardoor jij helemaal zelf kunt bepalen wat voor soort vakantie het voor jou gaat worden.

Een tip van Griekeland.org, houdt de aanbiedingen voor vakanties naar Griekenland goed in de gaten! Naast deze tips hebben wij nog meer tips voor je als je op reis gaat naar dit prachtige land. Bekijk al onze Griekenland vakantie tips en ga voor een zorgeloze, leuke en ontspannen vakantie naar Griekenland.

Groot aanbod aan hotels

Omdat toerisme in Griekenland erg belangrijk is, zie je dat ook terug in het aantal hotels op de eilanden. In de toeristische gebieden zijn er hotels te vinden in alle soorten en maten. Kleine hotels in typische Griekse stijl tot aan grote, moderne hotels aan het strand. Voor ieder wat wils en beschikbaar voor ieder budget. Je kunt er voor kiezen om een los hotel te reserveren en een vlucht naar Griekenland te boeken, maar veel vakantiegangers kiezen er voor om dit via een reisorganisatie te boeken. Zij hebben een selectie van de leukste bestemmingen en de best gewaardeerde hotels. Zij bieden meestal een totaalpakket van vlucht, transfer van en naar het hotel en het verblijf in het hotel.

Vakantiehuis huren

Net als in veel andere Europese landen is het ook in Griekenland mogelijk om een vakantiehuis te huren. Op verschillende eilanden is er aanbod om vakantiehuizen te huren in de vakantieperiode, zodat jij even heerlijk kunt genieten van je eigen plekje. Het aanbod van deze huizen kun je onder andere vinden op websites als Booking.com en AirBnb.

Eilandhoppen

Een steeds populairder wordende manier van vakantie vieren in Griekenland is eilandhoppen. Op deze manier bezoek je in een korte periode meerdere Griekse eilanden. Zo kun je in één vakantie optimaal genieten van de diversiteit van Griekenland. Er zijn bepaalde groepen eilanden die dicht bij elkaar liggen en onderling goed bereikbaar zijn. Zo is de eilandengroep Dodekanesos erg populair met eilanden als Rhodos, Kos en Simi. Een andere bekende eilandengroep is de groep met de naam Cycladen. Hier vind je onder andere Santorini, Naxos en Mykonos. De Griekse eilanden zijn goed verbonden met elkaar via ferry’s. Zo kun je gemakkelijk van het ene naar het andere eiland reizen.

All-inclusive vakanties

Op verschillende eilanden kom je resorts tegen die een all-inclusive vakantie in Griekenland aanbieden. Op die manier ben je van alle gemakken voorzien en heb je de hele dag of een groot deel van de dag geen zorgen over eten en drinken, alles is namelijk inbegrepen. Deze resorts kom je met name tegen in de zeer toeristische gebieden. In grootste steden van de grotere en bekendere eilanden kom je vaak meerdere van dit soort resorts tegen.