Top 3 bezienswaardigheden op Samos

griekenland samos

Top 3 bezienswaardigheden op Samos

Samos is een eiland in Griekenland dat de afgelopen jaren enorm aan populariteit aan het winnen is. Het eiland ligt in het noord-oosten van Griekenland en is erg geliefd onder vakantiegangers. Het meest opvallende aan Samos is de groene omgeving die je hier ziet. Het eiland heeft een prachtige natuur, in combinatie met indrukwekkend mooie stranden. Echter, Samos is niet een eiland om zeven dagen op te verblijven en alleen maar aan het strand te liggen. Het eiland heeft veel meer te bieden dan dat. Wij zetten de mooiste bezienswaardigheden van het eiland voor je op een rij.

Pythagorion

In het zuidoosten van het eiland vind je de mooie badplaats Pythagorion. In deze stad vind je een standbeeld van een van de meest bekende personen die op Samos geboren is, namelijk van de wiskundige filosoof Pythagoras. De stad staat bekend om haar knusse haven, omringd door allerlei leuke en gezellige restaurants. Achter deze haven kom je in een authentiek centrum met vele smalle steegjes en leuke winkeltjes. Om Pythagorion heen zijn er verschillende historische bezienswaardigheden, zoals het oude theater nabij het Spiliani klooster, of de Artemis tempel.

Kerkis berg

De hoogste berg van het eiland Samos heet Kerkis. Op deze berg worden veel wandeltochten gehouden voor liefhebbers een een mooie wandeling. De berg is bedekt met een witte, krijtachtige laag, die ontstaat is omdat de berg vroeger een vulkaan was. Onderweg naar de top kom je meerdere kloosters en grotten tegen, wat de wandeling nog indrukwekkender maakt. Als je op de top van deze berg bent, sta je op een hoogte van 1.433 meter. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over een groot deel van Samos.

Samos-stad

Samos-stad is een stad in het noorden van het eiland. De stad, of een deel van de stad, wordt ook wel Vathi genoemd. Het centrum van de stad heeft een typisch Griekse uitstraling. Kleine, smalle steegjes vol met witte huisjes. De andere kant van Samos-stad is de meer moderne kant. Hier vind je een groot, gezellig plein, wat omringd wordt door verschillende winkeltjes en restaurants. Aan de noordkant van de stad vind je de haven van Samos, waar je niet alleen uitzicht hebt op prachtige boten, je kunt er ook heerlijk slenteren over de altijd levendige havenboulevard.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *preloader