Vliegtijd naar Griekenland

Als je op vakantie naar Griekenland gaat, dan is het eigenlijk geen optie om met de auto te gaan. Alle Griekse eilanden waar toeristen vaak heen gaan beschikken over een eigen vliegveld. Dat maakt het mogelijk om vanuit Nederland in veel gevallen, en zeker in de zomervakantie, een rechtstreekse vlucht te nemen naar het eiland van jouw keuze. Vanuit Nederland gaan er vanuit Schiphol vrijwel dagelijks vluchten naar de Griekse eilanden. Ook de luchthavens van Eindhoven en Rotterdam bieden steeds meer vluchten aan naar de Griekse eilanden. Wij zetten de vluchttijden naar de verschillende eilanden voor je op een rij.

BestemmingVliegtijd
Corfu3 uur
Kos3 uur en 45 minuten
Kreta3 uur en 30 minuten
Mykonos3 uur en 15 minuten
Rhodos3 uur en 45 minuten
Santorini3 uur en 15 minuten
Samos3 uur en 20 minuten
Zakynthos3 uur

Vliegtijd Griekenland vanaf Amsterdam

De vliegtijden in dit overzicht geeft de gemiddelde vliegtijd naar de Griekse eilanden neer, met Amsterdam als vertrekplaats. Wanneer je vanaf een ander Nederlands vliegveld vertrekt, kan dit een lichte invloed hebben op de totale vliegtijd. Het verschil zal echter minimaal zijn. Ook de weersomstandigheden kunnen invloed hebben op de vliegtijd, maar dit is de gemiddelde duur van een vlucht.

Verschillende vliegmaatschappijen

Om van Nederland naar Griekenland te vliegen kun je kiezen voor meerdere vliegtuigmaatschappijen. Zo kun je bijvoorbeeld losse vliegtickets boeken bij maatschappijen als Ryanair, Transavia of KLM. Wanneer je kiest voor een complete pakketreis bij een aanbieder zoals TUI, dan zit de vlucht inbegrepen. De maatschappij waar je dan mee vliegt kan TUI zelf zijn, of zij maken gebruik van een andere maatschappij.

De luchthavens op de Griekse eilanden zijn relatief klein. Als je met een pakketreis bij een grote vakantieaanbieder boekt, wordt je vaak bij aankomst opgevangen door een medewerker van de reisorganisatie. Vanaf hier wordt je begeleid naar de bus waarmee je naar je accommodatie wordt gebracht. Op de luchthavens zijn vaak ook mogelijkheden tot het huren van een auto of het boeken van bepaalde excursies of uitstapjes.