Over Griekenland

Griekenland is een land in het zuid-oosten van Europa en bestaat voor een deel uit vasteland en voor een deel uit grote en kleine eilanden. In totaal bestaat Griekenland uit meer dan 6.000 eilanden, waarvan er meer dan 200 bewoond zijn. De hoofdstad van Griekenland is Athene, en in totaal wonen er ongeveer 11 miljoen inwoners in het land. De totale oppervlakte van het land is ruim 130.000 vierkante kilometer. Zoals in veel andere landen in Europa wordt in Griekenland ook met de euro betaald, waardoor je dus geen geld hoeft te wisselen als je naar Griekenland gaat voor bijvoorbeeld een vakantie.

Hoewel Griekenland veel eilanden heeft die zeer populair zijn als vakantiebestemming, is de hoofdstad Athene de meest bezochte toeristische plek van het land. De hoofdstad van Griekenland is goed te bereiken met het vliegtuig vanuit Nederland, en geeft je een goed inkijkje in de Griekse oudheid. Onder andere de bekende akropolis is hier te vinden, uit de rijke geschiedenis van het land is dit de beroemdste en meest bezochte acropolis.

Toerisme in Griekenland

Toerisme is in Griekenland één van de belangrijkste inkomstenbronnen. Op de vele eilanden zijn veel hotels te vinden. Mede dankzij het heerlijke weer in Griekenland en de vele kilometers aan kustlijn kan het jou een heerlijk vakantiegevoel geven. Omdat er zoveel verschillende eilanden zijn, zijn er ook veel populaire badplaatsen te vinden die onder toeristen erg vaak bezocht worden. In deze badplaatsen vind je vele hotels, restaurants en andere faciliteiten die veelal gericht zijn op het toerisme. Bekende eilanden waar veel toeristen jaarlijks terugkeren zijn onder andere KretaKosRhodos en Santorini. Veel van deze eilanden hebben ook een eigen vliegveld, waardoor een rechtstreekse verbinding met Nederland vaak mogelijk is.

Geschiedenis van Griekenland

Griekenland staat ook bekend om de rijke historie die het land met zich meebrengt. Volgens verschillende deskundigen was Griekenland vroeger één van de eerste landen waar een hoogwaardige beschaving aanwezig was. Onderzoek toont aan dat er op verschillende eilanden al 3.500 jaar voor Christus een beschaving te vinden was, wat in die tijd nog bijna nergens was. Deze rijke geschiedenis is op veel plekken in het land terug te vinden.