Oia, misschien wel het mooiste dorpje van Griekenland

prachtig uitzicht in oia santorini

Oia, misschien wel het mooiste dorpje van Griekenland

De naam Oia zal niet direct bij iedereen een belletje laten rinkelen. Bij het zien van een foto van Oia zal dat zeker anders zijn. Oia is namelijk één van de meest bekende dorpjes van het land Griekenland en is veel terug te zien in brochures en op vakantiewebsites. Oia is een heel autheniek en schilderachtig dorpje in het noorden van het populaire eiland Santorini. In dit dorp vind je de echte Griekse gastvrijheid, kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad en bovendien is de zonsondergang hier heel goed te zien. Wanneer je een bezoek brengt aan Santorini dan mag een tripje naar Oia zeker niet ontbreken.

Fenomenaal uitzicht in Oia

Het meest indrukwekkende wat toeristen van Oia onthouden is het fenomenale uitzicht. Het dorp ligt namelijk op ongeveer 300 meter hoogte, en aan het begin van het dorp kun je uitkijken over de rest van het dorp. Oia kenmerkt zicht door de typisch Griekse witte huisjes met blauwe daken. Met uitzicht op deze mooie gebouwen, en op de achtergrond de azuurblauwe zee, kun je hier fantastische foto’s maken. Met name in de avond, wanneer de zon onder gaat, staan veel mensen met hun camera gereed. Het levert adembenemde plaatjes op. Voor veel mensen zal een bezoek aan Oia een moment om nooit te vergeten zijn.

Gezellig en sfeervol Oia

Naast het prachtige uitzicht is Oia ook een heel gezellig dorpje. Je vindt er veel straatjes met leuke winkels, restaurants en bars. Op veel plekken kom je gezellige terrassen tegen waar jij tijdens je trip naar Oia even kunt genieten van een koud glas drinken of een kopje koffie. Je kunt Oia zowel met de auto, brommer, motor of openbaar vervoer bereiken. Aan het begin van het dorp bevinden zich meerdere parkeerplaatsen waar je kunt parkeren. Oia bevindt zich op ongeveer 15 kilometer van de luchthaven van Santorini vandaan.

In Oia is het ook mogelijk om een hotel te boeken met uitzicht op de zee. Dan zit je hier perfect voor een prive zonsondergang aan het einde van de dag. De hotels met uitzicht op zee in Oia zijn vaak wel in een hogere prijsklasse dan andere hotels. Het is ook een prima optie om in een ander dorp een hotel te nemen, en vervolgens één of meerdere dagen naar Oia te gaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ankit Rathore (@ankit.rathore820) on

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *preloader