Zakynthos

Zakynthos is een eiland in het westen van Griekenland. Het ligt naast het vasteland, ongeveer ter hoogte van het Italiaanse eiland Sicilië. Het behoort samen met onder andere Lefkas en Korfoe tot de Ionische eilanden. Deze groep wordt in het oud Grieks ook wel Heptanisa genoemd, dit betekent de zeven eilanden. Zakynthos is zowel voor actievelingen als voor rustzoekers een perfecte vakantiebestemming. Wat je ook zoekt in een vakantie, Zakynthos kan het je bieden.

Veel stranden

Het eiland telt ongeveer 40.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ruim 400 vierkante kilometer. Met een kustlengte van 120 kilometer is het een populair eiland voor strandliefhebbers. Toerisme is dan ook een belangrijke inkomstenbron voor de bewoners. Er zijn dan ook veel steden en dorpen te vinden aan de kust van Zakynthos, waar je veel hotels vindt. Steeds meer reisorganisaties uit Nederland bieden reizen aan naar dit prachtige Griekse eiland, en de verwachting is dat dit de komende jaren zal blijven groeien.

Shipwreck beach

Het bekendste strand is het Shipwreck Beach. De officiële naam is Navagio Beach maar het wordt door iedereen zo genoemd vanwege het vrachtschip Pangiotis dat in 1980 daar is gestrand. Het scheepswrak ligt nog steeds op het strand en vormt samen met het heldere water, het witte zand en de steile rotsen voor het perfecte plaatje. Dagelijks vertrekken er meerdere boten naar dit prachtige strand toe. Ook heb je bovenop de rotsen een prachtig uitzicht op het strand en verlaten schip. Dit is voor veel toeristen een ultiem fotomoment, waar veel selfies genomen worden.

Zante

De hoofdstad van Zakynthos is het gelijknamige Zakynthos, ook wel Zante genoemd door de Grieken. In 1953 is deze stad door een flinke aardbeving vrijwel geheel verwoest. Gelukkig is de stad weer helemaal opgebouwd en bruist het nu weer vol met restaurantjes en winkeltjes. Ook is er een prachtige promenade en kan je er musea of kerken bezichtigen zoals onder andere het prachtige Agios Dyonisos. Zante vind je aan de oostkust van het eiland. Hier ligt ook de grootste haven van het eiland, van waar meerdere keren per dag boten aanmeren en vertrekken naar andere Griekse eilanden.

De Caretta

Zakynthos staat ook bekend om de Caretta. Dit is een grote zeeschildpad met een brede kop die helaas inmiddels vrij zeldzaam is geworden. Veertig procent van deze schildpadden worden op deze plaats geboren. Deze schildpadden van soms wel een meter groot zijn met een beetje geluk op het zuiden van het eiland te bewonderen. Op verschillende plekken op het eiland worden duiklessen aangeboden, waarbij je onder begeleiding van professionals leert duiken. De onderwaterwereld rond Zakynthos is adembenemend mooi, dus voor duikliefhebbers is dit eiland een lust voor het oog. Tijdens het duiken kun je ook verschillende schildpadsoorten tegenkomen.

De blauwe grotten

Er zijn zoveel mooie pittoreske plekjes op Zakynthos met mooie baaitjes, mooie stranden, kristalhelder water en prachtige uitzichten. Maar één die er zeker genoemd moet worden zijn de blauwe grotten. Deze bijzondere bezienswaardigheid liggen aan de oostkant, vlakbij Skinari. Met een boot kan je naar deze grotten toe varen en van het opvallende schouwspel genieten dat de weerkaatsing van de grotten op het water creëren. Een leuk uitstapje tijdens je verblijf op Zakynthos, dat zowel voor jong als oud een leuke activiteit is.

Olijfbomen

Op het eiland kan je volop genieten van de heerlijke Griekse keuken. Lekkere stoofpotjes, gegrilde vis en verrukkelijke lokale wijnen. Maar als er een product is dat Zakynthos vooral typeert dan is het wel de olijf. Maar liefst 2 miljoen olijfbomen staan er op het eiland. Deze zijn niet alleen mooi maar worden natuurlijk vooral gebruikt om olijfolie van te maken. Deze olijfolie is dan ook overal te proeven en zeker ook te koop. Het is niet voor niets dat veel Griekse gerechten met olijfolie klaargemaakt worden.
Bekijk aanbiedingen naar Zakynthos

preloader