Samos

Samos is één van de grotere eilanden van Griekenland en heel erg geschikt voor een fijne vakantie. Het eiland is erg geliefd onder toeristen en dat komt mede door de grote variatie op het eiland. Het eiland biedt eigenlijk alles wat je in een vakantie zoekt. De typische, gezellige Griekse dorpjes vindt je verspreid over het hele eiland, kilometerslange kustlijn met prachtige stranden en bovendien een indrukkende natuur. Al dit moois vind je op Samos.

Leuke dorpen

Verspreid over het hele eiland vind je prachtige dorpjes om te bezoeken. De hoofdstad van het eiland is Samos stad. Deze stad ligt in een diepe baai genaamd Vathy, is te vinden in het noorden van het eiland. Iets verder naar het noordwesten vind je de populaire badplaats Kokkari. Dit is een typisch Grieks vissersdorp met een leuke haven waar je veel gezellige restaurants en bars tegenkomt. Uiteraard allemaal met uitzicht op zee.

In het zuiden van het eiland is Pythagorion een levendige en veel bezochte plek. Deze plek is vernoemd naar de bekende Griekse filosoof Pythagoras. Rondom de haven van Pythagorion vind je allerlei leuke restaurants, met in de straatjes daarachter veel leuke winkeltjes. Er hangt een hele gezellige en gemoedelijke sfeer in deze badplaats.

Andere leuke dorpen op het eiland Samos zijn onder andere Ireon, Vourliotes en Agios Konstandinos. Stuk voor stuk zijn dit gezellige dorpjes waar toeristen met open armen worden ontvangen en waar je het vakantiegevoel optimaal kunt beleven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Minna (@minna_aro) on

Groen eiland

Samos staat bekend om haar prachtige natuur en groene uitstraling. Verspreid over het eiland vind je verschillende groene bossen en prachtige stukken natuur. Wandelliefhebbers kunnen hier prachtige routes vinden om tussen het natuurschoon een mooie wandeling te maken.

Weer Samos

Samos is onderdeel van de Noord-Egeïsche eilanden en heeft daarom een heerlijk mediterraan klimaat. Dit betekent dat hete zomers worden opgevolgd door natte winters. De temperaturen zullen in de zomermaanden oplopen tot ongeveer 30 graden. In het begin van de zomer (rond april / mei) en aan het eind van de zomer (september) is de kans op zeer warm weer klein, en zal de temperatuur tussen de 20 en 25 graden uitkomen.Samos wijn

Het eiland Samos staat ook bekend om de populaire wijn die op het eiland gemaakt wordt. Samos wijn is een zoete muskaatwijn, die gemaakt wordt van de Muscat Petit-Grain druiven. Op veel plekken op het eiland kun je genieten van een heerlijk glaasje van deze lokale wijn. Deze wijn is een echte aanrader om te drinken wanneer je geniet van een paar stukjes vers fruit. De Samos wijn is niet alleen op Samos een populair drankje, maar is ook op andere eilanden en zelfs buiten Griekenland erg populair.
Bekijk aanbiedingen naar Samos

preloader