Rhodos stad

Het is de hoofdstad van het eiland en bovendien een van de grootste publiekstrekkers van deze toeristische bestemming, Rhodos stad. De stad ligt helemaal in het noorden van het eiland en het staat hier bol van de leuke hotels en appartementen, bruisend nachtleven, prachtige haven en een indrukwekkend mooi historisch gedeelte. Deze stad is erg in trek bij toeristen over de hele wereld, en gebruiken Rhodos stad als uitvalsbasis voor hun vakantie op dit mooie eiland. In deze bruisende stad is altijd wel iets te beleven, en je zult hier ongetwijfeld genieten van een heerlijke vakantie.

Het middeleeuwste gebied van Rhodos Stad

We hebben het hier over misschien wel het meest indrukwekkende plekje van het hele eiland. Het middelseeuwse gedeelte van Rhodos stad is geheel omringd door vier kilometer lange stadsmuren. Van de buitenkant lijkt dit deel van de stad ook wel op een groot kasteel. Op bepaalde momenten van de dag is het zelfs mogelijk om door deze stadsmuren te wandelen. In het centrum van het middeleeuwse gedeelte van de stad kom je verschillende dingen tegen die je doen denken aan de Griekse oudheid. Ook kom je hier onder andere het mooie middeleeuwse Paleis van de grootmeesters tegen, een plek die je niet mag missen. Het prachtige gedeelte van de stad is uitgeroepen tot internationaal cultureel erfgoed, en dat is wat ons betreft niet voor niets.

De nieuwe stad

Het nieuwe gedeelte van de stad begint vanaf de haven en loopt tot ongeveer de oude Akropolis. In het nieuwe gedeelte van Rhodos stad vind je veel verschillende leuke winkeltjes, en ook veel hotels en resorts zijn hier gevestigd. Met name vanwege het toerisme op het eiland is dit gedeelde de laatste jaren enorm in ontwikkeling. Alles wat je nodig hebt als je op vakantie bent in deze leuke stad, is hier te vinden. Ook de gezellige barstreet waar het ’s avonds tot in de late uurtjes erg gezellig is, ligt in de nieuwe stad.

Antiek Rhodos Stad

Één van de drie gedeeltes van Rhodos stad wordt ook wel het antieke deel van de stad genoemd. Je vindt hier onder andere de Akropolis van Rhodos stad, maar ook een groot theater. Het zijn gebouwen die grotendeels gerestaureerd zijn en vooral ’s avonds door alle verlichting een lust voor het oog zijn. Dit gedeelte van de stad is dan ook erg populair en toeristen komen hier in de avond dan ook graag een wandeling maken.

Leuke vakantiebestemmingen

Rhodos stad is vooral een hele leuke, gezellige en mooie vakantiebestemming in het uiterste noorden van dit mooie eiland. Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar je heerlijk kunt genieten van zon, zee, strand en gezelligheid? En die je ook prima kunt gebruiken als uitvalsbasis om het eiland te gaan ontdekken? Dan zit je in deze leuke badplaats helemaal goed. Zo kun je vanuit hier alle leuke plaatsen op Rhodos ontdekken, zoals het leuke dorpje Lindos. In ruim een uur rijdt je vanuit Rhodos stad naar het uiterste zuiden van het eiland. Ook het nabijgelegen Faliraki is de moeite waard om te bezoeken.