Lindos

Als je op vakantie bent op het prachtige eiland Rhodos, dan mag een bezoekje aan het dorp Lindos eigenlijk niet ontbreken. Het is één van de bekenste plekken op het eiland en is erg geliefd onder toeristen. Het heeft als bijnaam het witte stadje en er wonen minder dan 1000 inwoners. Toch is het een kustplein op het eiland waar toeristen al te graag komen. Wij leggen je graag uit waarom.

Rijke historie

Lindos is een dorp aan de kust en één van de oudste bewoonde plaatsen van het eiland. Het verhaal gaat dat er al ruim 3.000 jaar mensen wonen in Rhodos. Het is een dorp waar vrijwel alleen maar witte huisjes staan. Deze huizen zijn gebouwd op de heuvel, waardoor het dorpje van ver te zien is. Een van de meest bekende overblijfselen van de Griekse oudheid die je hier ziet, is de Akropolis.

Akropolis van Lindos

Lindos is een dorp dat gebouwd is op de helling van een heuvel, en bovenop deze heuvel bevind zich de oude Akropolis. Deze Akropolis kun je vandaag de dag tegen betaling bezoeken. Je beklimt hiervoor ruim 500 traptreden vanaf het centrum van het dorpje, om uit te kopen midden in de Akropolis. Prachtig om te zien, maar ook het uitzicht vanuit hier op de rest van de omgeving is fenomenaal.

Prachtig Grieks dorp

Lindos is echter meer dan alleen de bekende Akropolis. Het centrum van het dorp is ook erg leuk om te bezoeken. In het centrum van smalle straatjes tussen de witte huisjes door vindt je onder andere toeristenwinkels, eetgelegenheden en bars. Het is hier in de zomer dan ook erg gezellig. Bovendien ligt het direct aan het strand, waardoor je kunt kiezen voor een verfrissende duik als je net de vele traptreden opgelopen bent. In het centrum van van het dorp zijn auto’s niet toegestaan, dus je mag kunt hier als toerist heerlijk je gang gaan.

Een leuke manier om in dit prachtige dorp te komen is door een auto te huren. Rhodos is niet enorm groot, waardoor je in één dag de leukste plekken van het eiland kunt bezoeken. Als je op pad gaat met je huurauto, zorg dat je zeker langs Lindos komt. Een plek om niet snel te vergeten. Deze prachtige plek ligt in het zuidoosten van Rhodos en ligt op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Rhodos stad en op ongeveer 20 minuten van de populaire badplaats Faliraki.