Faliraki

Een zeer populaire bestemming op het eiland Rhodos is de stad Faliraki. Faliraki is een badplaats in het noordoosten van het eiland, en ligt op ongeveer 12 kilometer afstand van Rhodos stad. In deze stad vind je vele hotels en resorts om tijdens je vakantie te verblijven. In deze leuke en gezellige stad hoef je je geen moment te vervelen, en het is niet voor niets dat toeristen hier ieder jaar weer graag terugkomen. Hou je van een fijn strand, een gezellige stad en gastvrije mensen? Dan is Faliraki voor jou een prima bestemming.

Centrum van Faliraki

Het centrum van de stad staat bekend als erg sfeervol en gezellig. In het zuiden van de stad vind je de grote stadskern. Hier vind je allerlei leuke winkeltjes, restaurants en bars, waar jij een heerlijk hapje en drankje kunt nemen. Ook het nachtleven van Faliraki is erg gezellig, omdat er ook tientallen bars nog ’s avonds laat open zijn. Voor liefhebbers van een actieve vakantie is er ook voldoende te beleven, zo kun je onder andere gebruik maken van de watersportfaciliteiten aan het strand, en is er zelfs een mogelijkheid om te bungeejumpen.

Typisch Griekse stad

Faliraki is een typisch Griekse stad. Verdeeld over de stad zie je verschillende dingen die het Griekse leven goed laten zien. Zo is er een typisch Grieks kerkje te vinden in de stad, maar is er ook een knusse en gezellige haven. Het is erg leuk om daar even te stoppen voor een drankje en te genieten van het uitzicht. Daarnaast vind je in Faliraki mooie bezienswaardigheden uit de Griekse oudheid, zoals de oude Akropolis van Sarantapichou en de grot van Kalamonia. Deze plekken zijn zeker de moeite waard als je in Faliraki bent. Wat dat betreft is deze stad wel een beetje te vergelijken met een andere populaire plek op het eiland, Lindos. Ook Lindos heeft mooie toeristische faciliteiten zoals winkeltjes, restaurants en een heerlijk strand, maar is er ook van alles te zien uit de Griekse oudheid.