Mykonos

Het Griekse eiland Mykonos is onderdeel van de eilandengroep Cycladen, en is de laatste jaren een erg populaire vakantiebestemming onder toeristen. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 85 km2 en heeft ongeveer tienduizend inwoners. Het eiland staat vooral bekend als eiland vol luxe, prachtige stranden en heel gezellige dopjes aan de kust. Ook onder verschillende beroemdheden over de hele wereld is deze dit eiland een zeer populaire bestemming. De grote trekpleister van het eiland is Mykonos-stad, een typisch Griekse badplaats waar een heerlijke sfeer hangt.

Stranden Mykonos

Met name in het zuiden van het eiland vind je de populaire stranden waar veel vakantiegangers komen genieten van zon, zee en strand. Ondanks dat het eiland nogal rotsachtig is, vind je er vele prachtige zandstranden. Zo zijn Paradise Beach en Super Paradise Beach twee veelbezochte plekken, waar onder het genot van een drankje en fijne muziek de hele dag mensen vermaakt worden. In het zuiden van het eiland vind je bovendien de wat rustigere stranden van Psarou, Platis Gialos en Kalo Livadi, die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Mykonos Stad

Mykonos-stad wordt ook wel Chora genoemd. Deze stad ligt in het westen van het eiland en staat bekend om haar gezellige centrum. De stad heeft een pittoreske uitstraling, en wat opvalt zijn de smalle witte straatjes en steegjes, vol met leuke restaurants en winkeltjes. Aan de kust vind je bovendien de wereldbekende windmolens van Mykonos die hier op een rijtje staan. Net buiten de stad vind je veel hogergelegen plekken, van waar je een prachtig uitzicht hebt op de stad en de naastgelegen haven. Een uitzicht dat je niet snel zal vergeten.

Eiland verkennen

Om Mykonos te verkennen is het aan te raden om vervoer te huren. De wegen op het eiland zijn van goede kwaliteit, maar vaak wel erg smal. Je ziet op het eiland veel toeristen rondrijden op een quad, die je op veel plekken op het eiland kunt huren. De wegen tussen de steden zijn goed begaanbaar voor zowel auto’s als quads. De wegen naar de stranden toe zijn vaak wat stijler en daan door een heuvelachtig landschap.

Bezienswaardigheden Mykonos

Mykonos is een ideale bestemming om heerlijk vakantie te vieren. Op het eiland vind je niet alleen voldoende mogelijkheden om te genieten van rust, bijvoorbeeld op één van de stranden, maar vind je ook een groot aantal bezienswaardigheden. De bekende windmolens bij Mykonos-stad zijn hier het beste voorbeeld van. Ook de Paraportiani kerk aan de rand van de oude haven is een prachtige bezienswaardigheid, waar veel toeristen even een kijkje gaan nemen. Het eilandje Delos, op ongeveer 2,5 kilometer twen zuidwesten van Mykonos-stad is een veel bezochte plek.

Eilandhoppen op Mykonos

Mykonos is onderdeel van de eilandengroep Cycladen, en is daarmee ook een zeer populaire bestemming onder liefhebbers van eilandhoppen in Griekenland. Het eiland is goed verbonden met nabijgelegen eilanden als Naxos, Paros en Santorini. Een bezoek aan Mykonos is dan ook goed te combineren met een bezoek aan één van deze andere eilanden. De bootverbinding tussen deze eilanden is prima, en zorgt er voor dat je binnen twee uur op één van de andere prachtige eilanden staan.

Vakantie naar Mykonos

Het eiland is een geweldige bestemming voor een heerlijke vakantie. Er zijn meerdere vakantie aanbieders die hier de meest prachtige hotels en appartementen aanbieden over het hele eiland. Met name rondom de stad Chora is veel aanbod, waardoor jij heerlijk kunt genieten van het eiland. Centraal op het eiland ligt het vliegveld. Vanuit hier ben je binnen een kleine 20 minuten in de stad Chora en kan jouw vakantie beginnen. Bekijk dan ook snel de aanbiedingen voor een vakantie naar Mykonos.