Lesbos

Een populair Grieks eiland waar toeristen graag komen is Lesbos. Lesbos is zowel onder Europese toeristen als onder Grieken een hele geliefde bestemming. Na Kreta en Evia is Lesbos ook het grootste eiland van Griekenland. Het eiland ligt vrij noordelijk en ligt ook vrij dicht bij de Turkse kust. Het eiland heeft een vrij bijzondere en opvallende vorm, mede gevormd door de twee grote baaien die het eiland rijk is. Zoek je een leuke bestemming voor een vakantie naar Griekenland? Dan kan Lesbos een hele goede optie zijn.

Gevarieerd eiland

Lesbos is een zeer gevarieerd eiland waar je je makkelijk een hele week kunt vermaken als je hier op vakantie bent. Het eiland heeft een zeer rijke geschiedenis en op veel plekken op het eiland kom je nog authentieke dorpjes met traditionele huizen en gebouwen tegen. De schilderachtige dorpjes op dit eiland zijn werkelijk een lust voor het oog. Veel mensen huren dan ook een auto op Lesbos om langs deze dorpjes en steden te rijden. Een rondrit over het eiland zorgt ervoor dat je de mooiste plekjes van Lesbos leert kennen.

Mooie steden in Lesbos

Het eiland heeft een aantal mooie steden en badplaatsen die jij tijdens je vakantie kunt bezoeken. De stad Mytilini is de hoofdstad van Lesbos. Het is bovendien één van de oudste steden van heel Griekenland. De grote aandachtstrekker van de stad is de Byzantijnse burcht aan de noodzijde van de haven. Daarnaast is de Agios Therapon kerk de moeite waard om te bezoeken. Het centrum van Mytilini is zeer levendig en ook erg gezellig. Je kunt hier zowel overdag als ’s avonds terecht voor een heerlijk hapje of drankje op één van de gezellige pleinen of terrassen in de haven.

Ook de plaatsen Molyvos en Sigri zijn wonderschone plekken om te bezoeken op Lesbos. Molyvos is een relatief klein schilderachtig dorpje met een knusse haven en een centrum vol met smalle straatjes. Hier ga je het echte Griekse gevoel krijgen. Sigri is een echt vissersdorp in het meest westelijke puntje van Lesbos. Met de auto is het ongeveer twee uur rijden vanaf Mytilini, maar deze trip is meer dan de moeite waard. Naast het feit dat het een leuk en gezellig dorp is, vind je rond Sigri ook verschillende mooie stranden om een verfrissende duik te kunnen nemen.

Bezienswaardigheden Lesbos

Tijdens je vakantie op Lesbos is het een aanrader om er lekker op uit te gaan. Ga bijvoorbeeld met een huurauto op pad om de leukste plekjes van het eiland te bezoeken. Één van die plekjes is het strand van Vatera. Dit zeven kilometer lange zandstrand ligt in het zuiden van het eiland. Liefhebbers van snorkelen komen hier ook graag, omdat de onderwaterwereld hier ook erg mooi is.

De heetwaterbronnen van Polichnitos zijn ook erg de moeite waard om te bezoeken. Deze bronnen vind je op ongeveer twee kilometer ten zuiden van de stad Polichnitos, en hier komt water uit de grond met een temperatuur van meer dan 75 graden. Als het water afgekoeld is naar rond de 40 graden, dan kun je zelfs tegen betaling baden in deze bronnen.

Het versteende woud van Lesbos is ook een plek waar men graag gaat kijken. Op de hele wereld zijn er twee versteende wouden te vinden; één in Arizona in de Verenigde Staten en één op Lesbos. In dit nationale park vind je versteende boomstammen die in sommige gevallen zelfs hoger dan 20 meter zijn. Het nabijgelegen museum geeft je meer informatie over het ontstaan van dit woud.