Chania

Chania wordt gezien als een van de meest sfeervolle plaatsen op Kreta. Een van de mooie plekken van Chania is de oude binnenstad met een bijbehorende haven in Ventiaanse stijl. Op deze gezellige plek vind je onder andere een lange havenpromenade, een heel sfeervol centrum met kleine straatjes en leuke winkeltjes, en daarnaast heb je de mogelijkheid om heerlijk te eten bij een van de vele leuke restaurants. Deze plek in het noordwesten van Kreta is een plek die je niet mag missen tijdens je verblijf op het eiland. Als je in de buurt bent of over een huurauto beschikt, ga dan zeker even langs deze prachtige stad.

Prachtige haven van Chania

De haven van Chania is de grote publiekstrekker van de stad. Deze lange boulevard is helemaal autovrij, waardoor je alle vrijheid hebt om hier heerlijk te wandelen. De boulevard is bovendien de langste havenboulevard van het hele eiland. Deze plek is dan ook erg geliefd onder toeristen. In en rond deze haven vind je niet veel accommodaties om te verblijven, die liggen wat verder buiten de haven. Mensen die in Chania, of in de nabije omgeving verblijven, gaan vrijwel altijd een of meerdere dagen langs in deze prachtige haven. In de middag gezellig winkelen in een van de vele winkeltjes, om vervolgens ’s avonds lekker uit eten te gaan in een van de restaurants.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TheHotel.gr Travel Agency (@thehotel.gr) on

Bezienswaardigheden Chania

De oude haven zoals hierboven benoemd is een van de mooie bezienswaardigheden van Chania, maar er is meer dan dat. Een van de andere blikvangers van Chania is de Janitsaren moskee. Dit is een opvallend bouwwerk in de buurt van de haven. Het is het oudste, nog bestaande gebouw op Kreta. De moskee is gebouwd in e zeventiende eeuw. Het is vandaag de dag open voor publiek, omdat het niet meer als moskee gebruikt wordt. Een andere leuke plek om te bezoeken in Chania is de oude binnenstad. De stadsmuren die vroeger gebouwd zijn om de stad te beschermen staan grotendeels nog overeind. Daarnaast is er in de oude stad ook van alles te beleven. Zo is voor de liefhebbers van achitectuur en cultuur een bezoek aan de oude ruines van Splanzia een echte aanrader. Als je tijdens je reis naar Kreta het stadje Chania wil combineren met andere leuke bezienswaardigheden op het eiland, kijk dan of je je dag kunt combineren met bijvoorbeeld de Samariakloof of Starbeach Chersonissos

Vakantie Chania

Bekijk aanbiedingen naar Chania

preloader