Kos Stad

De grootste en meest bekende stad van het eiland Kos is Kos Stad. Deze stad ligt in het noordoosten van het eiland en is erg geliefd onder toeristen. De stad heeft een sfeervol centrum met veel terrassen en winkels. Daarnaast vind je hier een leuke boulevard waar je helemaal langs het strand kunt aflopen. Als jij voor Kos Stad kiest als bestemming voor jouw vakantie naar Griekenland, zit je altijd goed.

Grootste stad van het eiland Kos

In Kos Stad wonen ongeveer 20.000 mensen. Veel van deze mensen richten zich helemaal op het toerisme, en dat is goed te zien. Overal waar je kijkt wordt er alles aan gedaan om jou als toerist een fijne tijd te laten hebben. Het is dan ook niet gek dat je in deze stad veel hotels, appartementen en resorts vindt waar jij tijdens je verblijf kunt genieten. Daarnaast zijn er door de hele stad leuke winkeltjes, restaurants, bars en pleinen te vinden waar je het ultieme vakantiegevoel zal krijgen.

Prachtige stranden

In Kos Stad is natuurlijk ook een prachtig strand waar in de zomermaanden vele toeristen van de zon willen genieten. Dit grote strand is voor iedereen toegankelijk. Op verschillende plekken kun je een strandbed en parasol huren voor een dag, of een lekker koel drankje of ijsje bestellen bij één van de vele strandtentjes. Hou je liever van een rustig zwembad om in te zwemmen, geen zorgen. Bij veel hotels in de stad heb je de mogelijkheid om de hele dag te zwemmen in het bijbehorende zwembad.

Hoogtepunten Kos stad

Een van de mooiste trekpleisters van Kos Stad is de Agora. De Agora is een gedeelte met hele indrukwekkende zuilen en opgravingen. Hier zie je Griekenland op een manier zoals dit er vroeger uitzag. Een prachtig stuk historie kun je hier dicht bij de stad te zien krijgen. De Agora ligt midden in het centrum van de stad, net ten zuiden van de haven van de stad. Andere mooie bezienswaardigheden in Kos Stad zijn het Eleftherias pein, het Neratzia fort en het oude gymnasium. Plekken die je eigenlijk niet mag missen tijdens een vakantie naar naar deze mooie bestemming.

Wil je er liever wat verder op uit tijdens jouw verblijf in Kos Stad, dan is een bezoek naar Zia of de Embros Thermen aan te raden.