Embros Thermen

Een van de meest bezochte plekken op het eiland Kos zijn de Embros thermen. De Embros thermen zijn natuurlijke bronnen van warm water, wat bijna nergens anders op het eiland te vinden als zoals hier. Zowel toeristen als de lokale bevolking trekt dan ook graag naar Embros om daar te genieten van de natuurlijke spa, iets wat voor velen een bron van ontspanning is.

Warmwaterbron

De warmwaterbron is niet erg groot, maar er kunnen tegelijkertijd wel meerdere mensen in. Op een paar meter van de kust vandaag ontspringt het bronwater uit de bodem. Via een kunstmatig aangelegde watergoot wordt dit water opgevangen in een opvangbassin. Hier is het water rond de 40 graden, wat aanvoelt als een warm waterbad. Rondom de warmwaterbron ligt een kiezelstrand. Voor iedereen die ook nog even heerlijk wil ontspannen aan het strand en een verfrissende duik in de zee wil nemen, zijn hier genoeg mogelijkheden.

Goed voor lichaam en geest

Er wordt in Griekenland gezegd dat deze warmwaterbron erg goed is voor lichaam en geest. De diepte van de warmwaterbron van Embros is ongeveer 70 centimeter. Het is dan ook voornamelijk bedoeld om te ontspannen, en niet om te zwemmen. Het bad staat overigens in directe verbinding met de zee, waardoor je snel en gemakkelijk vanuit het bad in de frissere zee kunt komen, om daar heerlijk af te koelen. De wisseling van warm naar koud water zou volgens de Grieken goed zijn voor iedereen.

Embros Thermen bezoeken

De Embros thermen zijn kosteloos om te bezoeken. Deze prachtige en zeer ontspannen plek is te vinden in het noorden van het eiland Kos, op fietsafstand van de steden Kos-stad en Psalidi. Het is wel een pittige fietstocht omdat je hier wat hoogtemeters moet overbruggen, maar het is dubbel en dwars de moeite waard. Overigens is Embros ook vanuit Kos Stad met de bus te bereiken. Een buskaartje kost vanaf de stad ongeveer € 2,50.