Corfu

Corfu is een eiland dat ten westen van het Griekse vasteland te vinden is, in tegenstelling tot andere populaire Griekse eilanden zoals Kos en Rhodos. Het eiland Corfu is een eiland dat met name bekend staat om haar natuurlijke omgeving met veel groen, in combinatie met de authentieke en pittorekse dorpjes. Het noordoosten van Corfu is vanaf de kustlijn slechts twee kilometer gescheiden van het vasteland van Albanië. Het centrale gedeelte van Corfu is erg heuvelachtig en is een paradijs voor wandelliefhebbers. Aan de lange kustlijn van het eiland vind je vele mooie stranden en baaien, gecombineerd met leuke dorpjes. Dus wat voor soort vakantie je ook naar op zoek bent, Corfu is hoogstwaarschijnlijk een een prima bestemming voor je.

Vakantiebestemmingen Corfu

Op Corfu vindt je verschillende leuke bestemmingen die ideaal zijn voor jouw vakantie. De grootste stad van het eiland is tevens de meest bezochte vakantiebestemming van het eiland. Kerkira, ook wel Corfu-stad genoemd, is een levendige stad met een heel authentiek centrum. De stad heeft vele mooie hotels, leuke restaurants en winkeltjes aan de boulevard en een gezellig centrum. Op de pleintjes in het centrum van de stad kun je urenlang rondslenteren en genieten van de typisch Griekse gastvrijheid.

Een andere leuke stad om je vakantie door te brengen is Acharavi, een stad in het noorden van Corfu. Het is een relatief kleine badplaats met een prachtig strand, leuke winkeltjes en fijne hotels. Je kunt hier zowel genieten van zon, zee en strand, maar ook liefhebbers van cultuur kunnen hier terecht bij bijvoorbeeld de Romeinse baden. Acharavi ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van Kerkira, de grootste stad van Corfu.

De stad Gouvia is een zeer levendige badplaats die door vakantiegangers vaak bezocht wordt. De stad ligt in een hele grote baai, en heeft de grootste jachthaven van Corfu. In deze grote baai vind je dan ook een grote boulevard met vele restaurants met dagelijks een portie verse vis. Aan het kiezelstrand van Gouvia kun je heerlijk genieten van de geweldige faciliteiten, en natuurlijk van het prachtige weer.

Paleokastista

Een hele leuke bestemming om te bezoeken tijdens je vakantie op Corfu is Paleokastitsa. Deze plaats in het westen van het eiland kent vele prachtige stranden om een dagje heerlijk te vertoeven. Vanuit hier vertrekken ook dagelijks meerdere boottochten naar verschillende verlaten stranden en grotten die in de buurt van Paleokastitsa te vinden zijn. Ook watersporters komen graag naar Paleokastitsa. Zeilen en surfen gaat hier heel goed, en bovendien is de onderwaterwereld rond Paleokastitsa erg mooi. Als je tijdens je vakantie rond Paleokastitsa verblijft of een dagtrip hier naar toe maakt, is het bezoeken van het oude klooster Moni Theotokou een echte aanrader.

Bezienswaardigheden Corfu

Naast dat Corfu een eiland is waar je heerlijk kunt genieten, zijn er ook verschillende mooie bezienswaardigheden waar je je ogen kunt uitkijken. Zeker wanneer je een auto huurt op Corfu kun je zelf al deze hoogtepunten bezoeken op je eigen tempo. Het bezoeken van een aantal van deze highlights zullen je vakantie op Corfu nog leuker maken.

Achilleion: Dit is een oud paleis, dat van origine toebehoort aan keizerin Sissi van Oostenrijk. Je vindt dit paleis op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Kerkira.
Kalamaki Beach: Één van de mooiste stranden van het eiland. Een zandstrand waarbij het zeer langzaam diep wordt. Ook ideaal voor kleine kinderen.
Pantokrator: Dit is de hoogste berg van het eiland. Niet alleen het uitzicht op de top is mooi, ook de weg er naar toe is indrukwekkend.
Peroulades: In Paroulades vind je hoge zandkliffen, waar je geniet van een prachtig uitzicht op de zonsondergang.