Griekse woorden om te onthouden

grieks spreken in griekenland

Griekse woorden om te onthouden

Op vakantie wil je natuurlijk graag alles doen wat je wil, waarbij het soms wel handig kan zijn om goed met de Griekse bevolking te kunnen communiceren. Omdat Griekenland een zeer toeristisch land is spreken veel mensen Engels. Het Engels van de Grieken is lang niet altijd even goed, waardoor gesprekken niet altijd zo soepel gaan zoals je zou willen. Grieks is geen hele bekende taal, maar het leren van een paar Griekse woorden kan jou helpen om nog beter te communiceren in Griekenland. Of je nu een brood wil bestellen in de supermarkt, een drankje in de bar of een strandbedje wil afnemen voor een dag, een Griek aanspreken in het Grieks kan je wat extra kans op succes geven. Onderstaande woorden zijn erg handig om te onthouden als jij op vakantie gaat naar Griekenland!

Griekse woorden

Ja – Neh
Nee – Ochi
Goedemorgen – Kalimera
Goedenavond – Kalispera
Hallo – Jiasou
Tot ziens – Andio
Brood – Psomie
Bier – Biera
Rekening – Logariasmo
Zee – Thalassa
Zwembad – Pisina

De Griekse taal is afgeleid uit het Latijn en lijkt vaak helemaal niet op het Nederlands. Met bovenstaande woorden kun je wellicht wat makkelijker beschrijven wat hetgene is waar je naar op zoek bent. Mocht dit nu niet helemaal zijn waar jij in Griekenland naar op zoek bent, met een beetje Engels en een goede portie handen en voeten kun je vaak ver komen.

Engels in toeristische gebieden

In de grotere, bekendere plaatsen van Griekenland is toerisme erg belangrijk en is Engels daarom een belangrijke taal. Zo kun je in de hoofdstad Athene, en op eilanden als Kreta, Kos en Corfu prima uit de voeten met een paar woorden Engels. Hoe minder drukbezocht jouw bestemming is, en dus afhankelijk is van het toerisme, hoe kleiner de kans dat je er met Engels vooruit kan. Neem daarom altijd een lijstje mee met de Griekse woorden waarvan jij denkt dat ze jou kunnen helpen op vakantie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *preloader