Genieten van het prachtige Rhodos doe je zo

Genieten van het prachtige Rhodos doe je zo

Een vakantie naar Rhodos is echt iets om naar uit te kijken. Even weg uit Nederland, en genieten van je welverdiende verdiende vakantie op een mooi eiland. Deze week hebben we eerst nog, om even helemaal in de vakantiesfeer te komen, genoten van een kleine vakantie in eigen land. Afgelopen week verbleven we in een Hotel in Gorinchem, Hotel Karel de Stoute. Hier zijn we onze vakantie goed begonnen, nadat we door vrienden werden gewezen op een fijne manier van vakantie in eigen land, namelijk overnachten in Gorinchem. Werkelijk fenomenaal qua ligging, entourage en gastvrijheid. Een goed begin van de vakantie.

Vliegreis naar Rhodos

Na deze korte trip is onze vakantie dan echt begonnen. De vliegreis naar Rhodos stond voor de deur en het echte genieten kan gaan beginnen. Rhodos ligt op ongeveer 3,5 uur vliegen vanuit Nederland. Je landt op het vliegveld van Rhodos, dat centraal op het eiland te vinden is. Vanuit hier ga je met je huurauto of de bus van je vakantieorganisatie op pad naar jouw hotel, ergens op het eiland. Het eerste wat opvalt is het lekkere weer op Rhodos. Vrijwel het hele jaar door is het zeer aangenaam weer op het eiland, en zeker in zomermaanden is het hier prima vertoeven.

Bezienswaardigheden bezoeken

Tijdens onze trip op Rhodos hebben we genoten van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden. Het eiland kent vele mooie plekken die je eigenlijk gezien moet hebben als je op dit mooie eiland bent. Zowel mooie bouwwerken, historische gebouwen en mooie natuurgebieden kom je op Rhodos tegen, dus je hoeft je geen moment te vervelen. Wij nemen graag een aantal van deze bezienswaardigheden met je door.

Lindos

Lindos is een heel leuk en mooi dorp aan de zuidkust van Rhodos. Het dorp is gebouwd rondom een berg, en bovenop deze berg vind je de oude acropolis. Middels een fijne wandeling kom je boven op de top, en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de nabije omgeving. Vanuit Rhodos Stad ben je ongeveer in 30 a 45 minuten in Lindos. Een bezoek aan dit prachtige dorp zul je niet snel vergeten.

Mandraki haven

Één van de mooiste havens van het eiland is de Mandraki haven. Deze haven ligt in Rhodos stad en in dezehaven hangt een hele gezellige sfeer. Je kunt er niet alleen de mooiste boten bezichtigen, je kunt hier ook terecht in één van de vele gezellige restaurantjes. Heerlijke, verse vis eten doe je natuurlijk hier. Andere leuke bezienswaardigheden van het eiland zijn de vlindervallei, de opgravingen van Kamiros, de markthallen en het klooster van Tsambika. Te veel op op te noemen eigenlijk, maar door een paar van deze plekken te bezoeken maak je je vakantie nog specialer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *preloader