Fotoboek maken: tips voor het maken van een reisfotoboek!

foto griekenland

Fotoboek maken: tips voor het maken van een reisfotoboek!

Heerlijk terug van vakantie. Nog even nagenieten van alle leuke herinneringen. Gauw nog even door je foto’s bekijken op je telefoon of je camera. Maar wat is er nu leuker om deze terug te kijken in een reisfotoboek. Je waant je zo weer op de plek waar je bent geweest. Het geeft je weer een levendige herinnering van je mooie en leuke vakantie. Maar hoe kun je het beste een fotoboek maken? We geven je een aantal tips voor het maken van een reisfotoboek.

Kies een mooi fotoboek

Tegenwoordig zijn er veel soorten fotoboeken verkrijgbaar. In allerlei kleuren, verschillende formaten en materialen. Qua omslag kun je kiezen voor een standaard omslag, maar je kunt ook net iets meer betalen en een gepersonaliseerde omslag aanschaffen. Je reisfotoboek wordt zo echt uniek. Daarnaast is het makkelijker terug te vinden in je boekenkast. Je kunt kiezen voor een groot reisfotoboek waarin je de oogverblindende foto’s plaatst. Wil je graag je mooie foto’s laten zien aan vrienden en familie, dan is het handig om een klein formaat fotoboek te kiezen. Deze neem je gemakkelijk mee.

Maak gebruik van het juiste fotoformaat

Als je wilt dat je foto’s mooi uitkomen op de pagina, dan is het verstandig om niet teveel foto’s op een pagina te proppen. Sommige foto’s zijn zo mooi dat ze een pagina voor zichzelf verdienen. Zo zorg je ervoor dat de pracht van de foto goed tot zijn recht komt. Het is goed om bij elke foto af te vragen of ze een hele pagina verdienen of dat het mooier staat in combinatie met een aantal andere foto’s. Wees hierin niet zuinig, bespaar niet op hoeveel pagina’s je bespaart. Maar geef de foto de ruimte die het verdiend.

Tip: maak de mooiste vakantiefoto’s met deze fotografie tips voor beginners!

Pas de lay-out van de pagina’s aan op je bestemming

Denk van tevoren goed na over het ontwerp van je reisfotoboek. Waarmee associeer je de vakantie? Je kunt de achtergrond en het ontwerp van je reisfotoboek hierop aanpassen. Als je bijvoorbeeld een strandvakantie hebt gehad, dan zijn natuurlijke kleuren mooi en een kleur van de zee. Wanneer je een avontuurlijke vakantie hebt gehad, dan is bijvoorbeeld groen en bruin een mooie kleur. Gebruik het thema van je vakantie als basiskleur van je reisfotoboek.

Zorg voor rust

Het liefst wil je alle foto’s op een pagina. Met heel veel opmaak en achtergrond. Begrijpelijk want je kunt tegenwoordig ook zoveel achtergronden krijgen. Het liefst plak je alles spelenderwijs op de pagina. Herkenbaar? Het is goed dat je een eerste opzet maakt. Het vervolgens even laat rusten, neem bijvoorbeeld even een kop koffie, draai een wasje of ga er de volgende dag mee verder. Kijk dan nog een keer objectief naar je reisfotoboek. Je merkt dan wat je écht mooi vindt. Het oogt vaak fijner als je een neutrale achtergrondkleur kiest. Maar dit is natuurlijk je persoonlijke smaak en voorkeur. Het is immers jouw reisfotoboek.

Geef je reisfotoboek een mooi plekje

Wanneer je klaar bent met je reisfotoboek, geef het dan een mooi plek in je boekenkast of leestafel. Hoe leuk is het om weer even te genieten van je mooie vakantie?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *preloader