Dit zijn de Griekse eilanden met de meeste inwoners

griekse eilanden

Dit zijn de Griekse eilanden met de meeste inwoners

Griekenland is een land dat voornamelijk bestaat uit eilanden. In totaal kent Griekenland ongeveer 6.000 eilanden, die verschillend zijn qua oppervlakte. Er zijn veel kleine eilanden, maar ook veel grote eilanden. Van alle eilanden die Griekenland telt, zijn er ongeveer 160 bewoond. Daarnaast zijn er ongeveer 80 eilandjes die minder dan 100 inwoners hebben. Met name de kleine eilanden met weinig inwoners zijn niet erg toeristisch. Geen grote resorts, hippe stranden en luxe verblijfmogelijkheden. Het toerisme vind je voornamelijk terug op de grote eilanden. Qua inwonersaantallen zijn er een aantal die er boven uit steken. Wij zetten de drie grootste eilanden qua inwonersaantal voor je op een rij.

1. Kreta

Kreta is in vele opzichten het grootste eiland van Griekenland. Niet alleen is het eiland qua oppervlakte het grootste van allemaal, het is bovendien het eiland met de meeste inwoners. Op dit moment heeft Kreta ongeveer 625.000 vaste inwoners. Ter vergelijking, dit is ongeveer even veel als de stad Rotterdam. De grootste steden van Kreta zijn Heraklion, Chania en Rethymnon. In deze steden wonen de meeste inwoners.

2. Evia

Evia is niet het meest populaire eiland onder toeristen, maar is toch het op één na grootste eiland van Griekenland. Zowel qua oppervlakte als qua bewoners. Op dit eiland liggen wonen ongeveer 195.000 inwoners, wat vergelijkbaar is met de stad Groningen. Het eiland Evia ligt ten noorden van het het vasteland, en staad daarom ook goed in verbiding met de grote steden als Athene en Piraeus. Het ligt dan ook wat verder af van de bekende, meer toeristische eilanden.

3. Rhodos

Een ander groot eiland is Rhodos, met ongeveer 120.000 inwoners. Rhodos is niet alleen een eiland met veel inwoners, maar ook voor toeristen. Een groot deel van de lokale bevolking leeft dan ook van het toerisme op dit prachtige eiland. Het grootste deel van het aantal inwoners woont in de grootste stad van het eiland, Rhodos-stad.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *preloader