Betalen in Griekenland kan makkelijk met je creditcard

Betalen in Griekenland kan makkelijk met je creditcard

Of je nou een actieve of een luie vakantie wilt plannen, Griekenland is een van de landen waar je zeker een veelzijdige vakantie kunt hebben. Ruime keuze uit all-inclusive hotels of vakantiehuisjes waar je meer privacy zult hebben en tot rust zult komen. Maar het betalen, hoe gaat dat dan eigenlijk en hoe bereid ik me daar op voor? Heel simpel, schaf een creditcard aan. 

Creditcard steeds populairder

In het moderne tijdperk waar wij nu in leven heeft meer als de helft van de Nederlanders een creditcard in huis. Maar liefst 60% van onze bevolking heeft zo’n luxe betaalkaart in zijn of haar portemonnee. Toch heeft de overige 40% er weinig weet van, ondanks dat het toch iets is wat het betalen, vooral wereldwijd, alleen maar makkelijker maakt. 

Ook wanneer je op vakantie gaat is zo’n creditcard erg makkelijk, om je geen zorgen te hoeven maken over wisselkoersen, het moeten pinnen voordat je in het vliegtuig of in de auto stapt en met een dik pak geld in je zak rondlopen wanneer je een vreemde stad in het buitenland in gaat. 

De voordelen van een creditcard op vakantie

Een creditcard is niet alleen handig om te hebben wanneer je gek bent op online shoppen of gewoon omdat je het makkelijk vind om altijd geld op zak te hebben. Een creditcard kan ook veel voordelen hebben als je op vakantie gaat.
Wat zijn dan precies die voordelen?

 • Handig wanneer je een auto wilt huren
  In de meeste gevallen wanneer je een auto wilt huren moet je met een creditcard kunnen betalen. Het voordeel is ook dat je betaald en het achteraf pas van je rekening wordt afgeschreven. Zo kun je ook bijvoorbeeld per dag bepalen of je de auto nog langer wilt huren.
 • Vaak een gratis reisverzekering bij je creditcard
  Bij veel creditcard aanbieders krijg je een gratis reisverzekering bij je creditcard. Dit is niet bij alle aanbieders het geval, controleer dit goed. Wanneer dit wel het geval is, is dit natuurlijk prettig en scheelt het je weer een hoop zorgen en geregel.
 • Wereldwijd kunnen betalen
  Creditcards worden wereldwijd geaccepteerd en dus ben je er altijd van verzekerd dat je overal kunt betalen wanneer je op reis gaat. 
 • Niet te veel geld op zak hoeven hebben
  Niet van tevoren hoeven pinnen of geld hoeven wisselen en in een vreemd land rond hoeven lopen met veel geld op zak. 
 • Minder snel problemen met zakkenrollers
  Wanneer jij veel geld op zak hebt en je wordt overvallen, is dit weg. Wanneer je creditcard zou worden gestolen kun je deze al laten blokkeren met slechts 1 telefoontje. Mocht er toch geld van je rekening af zijn ben je hier bij de meeste aanbieders voor verzekerd en krijg jij je geld alsnog terug. 
 • Geen problemen hebben met geld wisselen

Het is al zo’n geregel, een vakantie naar Griekenland. Met een creditcard hoef je voor je vertrek niet na te denken over het wisselen van geld. Je hebt altijd je creditcard om mee te kunnen betalen. Mocht je meer willen weten en willen weten welke kaart voor jou de beste keuze is en waarom? Je kunt altijd meer lezen op de website van creditchecker. 

Conclusie

Tegenwoordig is het aanvragen van een creditcard erg simpel. Het kan bij je bank maar ook online en kan binnen 5 minuten al geregeld zijn. Zo’n kleine moeite voor uiteindelijk zo’n groot gemak. Maak je niet over te veel dingen druk, een vakantie plannen moet vooraf al ontspannend kunnen zijn en je moet er natuurlijk naar uit kunnen kijken. Weg met al dat geld gedoe, neem een creditcard mee op vakantie en wees verzekerd van een ontspannen vakantie zonder zorgen over betalingen. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *preloader