Ben jij al op Shipwreck Beach geweest?

zakynthos shipwreck beach

Ben jij al op Shipwreck Beach geweest?

De afgelopen jaren is Zakynthos één van de eilanden die steeds populairder wordt. Het is net als vele andere Griekse eilanden een prachtig eiland met hele gezellige badplaatsen, mooie resorts en hotels en kilometers lange kustlijn. Echter is dat niet hét hoogtepunt van het eiland. Veel mensen kennen Zakynthos vanwege het bekende Shipwreck Beach. Het is een paradijselijk strand dat midden tussen de steile kliffen te vinden is. Bovendien ligt het aan een baai met helderblauw water. Het meest bekende kenmerk van dit strand is echter het grote scheepswrak dat midden op het strand ligt. De combinatie van het prachtige strand, de indrukwekkende omgeving en het oude scheepswrak maakt het een echte toeristische trekpleister.

Veel foto’s

Als je de naam van dit eiland op Google gaat zoeken, kom je veel foto’s tegen van dit bekende strand. Zowel op het strand maken veel toeristen foto’s van het indrukwekkende scheepswrak, maar ook van boven kun je prachtige foto’s maken van de hele omgeving. Het is dan ook niet gek dat veel mensen de moeite nemen om de kliffen te beklimmen, om er vervolgens een mooie foto van de omgeving te maken of natuurlijk een selfie. Het is niet voor niets dat dit strand op veel lijstjes wordt genoemd in een top 10 van de mooiste stranden van heel Europa.

Herkomst van het schip

De vraag die veel toeristen zich afvragen is hoe het schip daar komt. Het verhaal dat door de gidsen verteld wordt is dat er tussen 1970 en 1980 veel schepen tussen Turkije en Griekenland voeren die illegale smokkelwaar aan boord hadden om het land in te smokkelen. Zo werden deze boten volgeladen met sigaretten en sterke drank. In 1980 raakte dit schip echter door helse weersomstandigheden in de problemen, waardoor de kapitein de macht over het schip verloor. Het schip spoelde later aan op dit iconische strand, waar de lokale bevolking het schip leegroofde. Uit luiheid is het schip altijd blijven liggen, maar is het inmiddels een zeer bekende attractie geworden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *preloader