3 tips voor het huren van een auto in Griekenland

tips auto huren griekenland

3 tips voor het huren van een auto in Griekenland

Ga je binnenkort op vliegvakantie naar Griekenland? Dan is het huren van een auto de ideale manier om meer van dit prachtige land te ontdekken. Een auto huren tijdens je vakantie op Kreta, Corfu, Zakynthos of elders is absoluut een aanrader.

Een auto huren in Griekenland geeft je tijdens je vakantie een extra gevoel van vrijheid. Het is ontzettend fijn om per auto de omgeving te ontdekken. Zo kan je urenlang langs de mooiste stranden van Griekenland rijden of mooie bezienswaardigheden bezoeken die net iets verder van je vakantieverblijf liggen. Kortom, een auto geeft je meer mogelijkheden om Griekenland te ontdekken. Maar waar moet je op letten bij het huren van een auto? Wij geven je 3 tips!

Tip 1. Verdiep je in de regelgeving

Voordat je een auto gaat huren is het verstandig om op de hoogte te zijn van de regels voor een auto huren in Griekenland. Zo hebben de meeste verhuurbedrijven als eis dat je minimaal 21 jaar oud moet zijn. In sommige gevallen kan de minimum leeftijd zelfs 23 jaar zijn. Daarnaast moet je vaak minimaal één jaar in bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Tip 2. Beschik over een creditcard

Een creditcard mee op vakantie is altijd verstandig en komt vaak wel van pas. Als je van plan bent om iets te huren, zoals een auto of scooter, dan is het eigenlijk altijd verplicht om te betalen met een creditcard. Heb je nog geen creditcard? Vergelijk creditcard aanbieders via deze website en vraag er direct een aan.

Tip 3. Reserveer een auto

Je kunt natuurlijk ter plekke op zoek gaan naar een autoverhuur, echter is het veel handiger om voorafgaand een auto te reserveren. Zo kan je gemakkelijk autoverhuurders online vergelijken. Zo betaal je nooit te veel en weet je zeker dat er nog een auto beschikbaar is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *preloader