3 redenen waarom je Grieks zou moeten leren

grieks leren

3 redenen waarom je Grieks zou moeten leren

Het leren van een nieuwe taal heeft zonder dat je het direct door hebt ontzettend veel voordelen. Ondanks dat het leren van iets nieuws een goede manier is om je brein jong en gezond te houden kun je er ook veel voordelen mee op doen. Hoewel het leren van de Engels taalof zelfs Spaans, Duits of de Franse taal meer voor de hand ligt is Grieks zeker een mooie taal om te leren en al helemaal wanneer je er graag naar op vakantie toe gaat.

Een leerzame vakantie

Ga ja graag naar Griekenland op vakantie? Dan zou het een goed idee zijn om tijdens je volgende vakantie een cursus Grieks mee te nemen om zo de taal te leren terwijl je zelf aanwezig bent in het land. Zo leer je niet alleen de taal veel sneller omdat je deze direct in praktijk kunt brengen. Wanneer je eenmaal Grieks spreekt en schrijft, is het begrijpen van allerlei teksten ook makkelijker waardoor je nog meer te weten komt over een land.

Wanneer je bijvoorbeeld musea of andere belangrijke bezienswaardigheden in Griekenland bezoekt. Dan staat lang niet overal een Engelse uitleg bij geschreven. Een tolk of gids is niet altijd even goedkoop en heeft ook zo zijn beperkingen. Wanneer je zelf de taal spreekt is dit een stuk leuker en leerzamer. Griekenland is een land met een rijke geschiedenis die erg veel invloed heeft gehad op onze moderne westerse maatschappij. Door het leren van de taal leer je nog meer over deze geschiedenis, de cultuur en tradities.

Ontmoet locals

Wanneer je als Nederlander naar Griekenland gaat en daar de taal probeert te leren door middel van het communiceren met andere mensen. Wanneer je bijvoorbeeld de weg vraagt of iets anders wilt weten, dan zul je merken dan Grieken dit waarderen. Hierdoor kun je makkelijker met Grieken communiceren en zijn ze geneigd om je te helpen en wellicht zelfs te vertellen over mooie plekken waar weinig toeristen komen.

Wellicht ontmoet je een nieuwe liefde, of iemand die je juist alle leuke plekken wilt laten zien in zijn of haar land, en je meeneemt naar de mooiste door massa toerisme onontdekte Griekse eilanden en mooiste stranden.

Meer kansen voor je carriere

Afhankelijk van wat je ambities zijn kan het leren van een nieuwe taal je carrière een flinke boost geven. Denk bijvoorbeeld aan het werken in een ander land in dit geval zou dat dan Griekenland zijn. Maar ook werken voor een grote internationale organisatie waar ze bijvoorbeeld mensen nodig hebben die zowel Grieks, Engels als Nederlands spreken. Dit is natuurlijk een vrij unieke combinatie die wel veel gevraagd wordt. Je zou bijvoorbeeld als tolk en of vertaler aan de slag kunnen gaan al dan niet voor jezelf beginnen.

Zoals je ziet zijn er meer dan een redenen waarom je Grieks of een andere taal naar keuze zou kunnen leren. Het leren van iets nieuws houdt je jong en je geest scherp daarnaast opent het deuren en brengt het nieuwe kansen. Kijk voor een cursus Grieks en alle beschikbare cursussen op www.grieksleren.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *preloader