3 leuke manieren om de Griekse eilanden te verkennen

auto huren griekenland

3 leuke manieren om de Griekse eilanden te verkennen

Griekenland bestaat voornamelijk uit eilanden. Eilanden die meer dan geschikt zijn voor een heerlijke zomervakantie. Op de vele eilanden die Griekenland heeft zijn veel hotels, resorts en andere verblijfsmogelijkheden te vinden. Meestal liggen deze in of nabij een leuk dorpje. Toch is het op zo’n eiland erg leuk om wat meer van het eiland te zien, dan alleen de omgeving van het hotel waar je verblijft. De Griekse eilanden zijn het zeker waard, want het ene eiland is nog mooier dan het andere. Deze verkenningstochten kun je op een aantal manieren doen.

Auto huren

De meest bekende manier om een Grieks eiland zoals Kos, Rhodos of Kreta te verkennen is met een huurauto. In vrijwel ieder stadje op één van de toeristische eilanden kun je een auto huren. Een ideale manier om het eiland rond te rijden. De eilanden zijn niet enorm groot, dus in een paar dagen kun je de leukste plekken allemaal gezien hebben. Let er wel op dat de verzekering altijd goed geregeld is bij het huren.

Huur een scooter

Een andere leuke manier om het eiland te verkennen is op een scooter. De Griekse eilanden kennen vaak geen grote snelwegen, en dus kun je met een scooter prima van dorpje naar dorpje rijden. Op de warme dagen is dit een lekkere manier van rondrijden over het eiland. Zorg er wel voor dat je je goed insmeert tijdens de rondrit, want op de scooter merk je niet dat je aan het verbranden bent.

Rijden op een quad

Een manier van rondrijden die wat meer voor de avontuurlijke toeristen geschikt is, is rijden op een quad. Een quad is een gemotoriseerd voertuig op vier wielen waar je lekker mee kunt rondrijden. Het vereist wel enige oefening om het voertuig goed onder de knie te krijgen, maar als je het onder de knie hebt rijdt het heerlijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *preloader